AFVALLEN, MAANDAG BEGIN IK

2018-01-27T21:22:40+01:001 januari 2018|

1 januari 2018. Shit, mijn gewicht heeft na de feestdagen een nieuw dieptepunt bereikt: 60,9 kg! Dat is voor mijn inimini lengte echt teveel! Mijn BMI-waarde hoort volgens https://www.berekenen.nl/bmi tussen de 18,5-24,9 te vallen, maar zit nu op 25,35. Conclusie: ik val nét in de categorie Overgewicht. Ik baal.

Er mogen best 5-7 kg vanaf. Dat wist ik natuurlijk al voordat ik mijn BMI-waarde ging berekenen. Mijn kleren hadden het ook al door. Ik zit overigens aan deze column te werken met een mond vol katjes drop en een voorraadje langs mijn laptop. Daar zit ook meteen mijn probleem. Ik snoep en snack en eet teveel. TV kijken, boek lezen? Niet zonder iets te knabbelen erbij. Gezellig avondje, verjaardagsfeestje? Ik blijf alsmaar snaaien (de onweerstaanbare drang wint met gemak van de gêne). Het lijkt wel of ik geen enkele rem heb waar het eten betreft. 😳

Lekker eten, het is mijn achilleshiel. Van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat ben ik ermee bezig. Ik verheug me op alles wat ik in mijn mond ga stoppen. Of ik er ook altijd 100% van geniet? Ik denk het niet. Soms ben ik nog niet klaar met eten of ik ben al aan het nadenken over het volgende wat ik zou gaan kunnen eten. Over obsessie gesproken!

Mijn drinkgewoonten, ontbijt, lunch en avondeten zijn vrij gezond. Maar dat verpest ik vervolgens door het eten van te grote porties en veel, heel veel ongezonde tussendoortjes. Chips, borrelnootjes, peperlolly’s, drop en nog meer chips. Al dat gevreet compenseer ik met beweging. Veel wandelen, beetje hardlopen. Zo voorkom ik dat ik echt te dik word, ik blijf steken op mollig (wat een k#twoord trouwens). Ik sta elke morgen op de weegschaal. En elke avond, dan weet ik al een beetje wat me de volgende morgen te wachten staat!

Ik ben jaloers op mensen die alles kunnen eten en geen gram aankomen. Zit ik op een terrasje of  – beter nog – op het strand, dan worden alle voorbijkomende vrouwen automatisch gecheckt. Zie je me al zitten? Met één hand in een zak chips en met volle mond, mij vergapend aan allerlei soorten posturen die voorbijkomen? Met een scherp oog voor slanke posturen? Een zweem van afgunst paraat?

Al jarenlang neem ik me geregeld voor: maandag begin ik! Vanaf maandag ga ik écht opletten met eten en afvallen! (Vooral de maandagen voor het zomerseizoen!) Maandag komt… en ik denk de hele dag door alleen maar aan lekkere dingen. Vreselijk, wat een martelgang! Een paar dagen later zijn mijn goede voornemens steevast verdwenen als sneeuw voor de zon.

Ik ben dus altijd met eten en mijn gewicht bezig. Pfff, vermoeiend. En triest. Het is goed dat ik het een keer ‘op papier’ heb gezet. Ik heb het al tig keer teruggelezen. Erg deprimerend. Misschien is dit een eerste stap op weg naar een dag, waarop ik met overtuiging kan zeggen: maandag begin ik.

2 Comments

  1. Koosje 29 januari 2018 at 12:50 - Reply

    Monique det is mich oet ut hert gegrepe. Groetjes van dien schoenmoder

  2. w schreuder 29 januari 2018 at 15:42 - Reply

    Beste Monique,

    Je hoeft de lekkere dingen niet met zak en al op te eten, je kunt i.p.v. de hele zak, ook een bakje chips en/of nootjes nemen, dan eet je gedoseerd wat lekkers, dat mag best vind ik. Drop moet je niet in huis halen, drop is heel ongezond.

    Gr. Pap

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.