HILARISCHE TV-SERIE DE LUIZENMOEDER

2018-03-06T15:32:40+01:0027 januari 2018|

De Luizenmoeder is een nieuwe Nederlandse comedy serie en een regelrechte hit! De eerste aflevering werd uitgezonden op 14 januari en heeft een nieuw kijkrecord opgeleverd van bijna 1.600.000 kijkers!

Verhaal

De Luizenmoeder speelt zich af op en rond het schoolplein van basisschool De Klimop. Nieuwkomer Hannah, een pas gescheiden moeder, maakt op de eerste schooldag van haar dochter kennis met andere moeders op het schoolplein. Het eerste contact verloopt niet echt rimpelloos. Ook niet met de juf van haar dochter. En niet met Nancy, voorzitster van de ouderraad. Hannah vindt het lastig om ‘nee’ te zeggen. Nadat er bij haar dochter hoofdluis wordt geconstateerd, dringt een vader haar de rol op van luizenmoeder. Gelaten accepteert Hannah de luizenkam.

De situaties en typetjes zijn aangedikt, maar o zo herkenbaar voor iedereen die kinderen heeft (gehad) op de basisschool of voor de klas staat! Het is een feest van herkenning… een heerlijk vals feestje dan! Sappige roddels, afgunst, chantage, agressie, absurde vooroordelen en onzinnige ergernissen: welkom op het schoolplein! De grappen zijn soms heerlijk grof, net als het taalgebruik!

Hoofd personages

Hannah, gespeeld door Jennifer Hoffman
Pas gescheiden moeder van dochter Floor, het nieuwe gezicht op het schoolplein, is niet al te strak georganiseerd, laat zich vrij eenvoudig door anderen overrulen en is druk bezig om haar draai te vinden op en rond het schoolplein, wat haar niet makkelijk wordt gemaakt.

Juf Ank, voortreffelijk gespeeld door Ilse Warringa
De irritante juf van Floor, vol frustraties en vol vooroordelen, waarmee ze anderen onbedoeld schoffeert en met een uitgesproken ‘bijzondere’ mening, die vaak hysterisch zingend en driftig in haar handen klappend haar boodschap predikt. Juf Ank steelt de show!

Nancy, gespeeld door Bianca Krijgsman
Hulpmoeder en voorzitster van de ouderraad, die eigenlijk niks meer op de basisschool te zoeken heeft, maar door ‘het incident in het fietsenhok’ met directeur Anton nog een jaar mag blijven.

Directeur Anton, gespeeld door Diederik Ebbinge
Sullige directeur zonder gezag en zonder ruggengraat, totaal niet doortastend, die zich een beetje bedreigd voelt door de nieuwe conciërge met natuurlijk overwicht.

Verder heb je nog de typische schoolpleinmoeders en een paar vaders die het verhaal op humoristische wijze mee kleur geven.

Algemeen

De AVROTROS-serie De Luizenmoeder wordt vanaf 14 januari 2018 iedere zondag om 20.25u uitgezonden op NPO 3. Gemiddeld duurt een aflevering 25 minuten. Je kunt hier de serie terugkijken: NPO 3 – De Luizenmoeder.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.