HUISHOUDELIJKE IRRITATIES DIE IEDEREEN HERKENT!

2018-03-19T20:03:52+01:0019 maart 2018|

Deze huishoudelijke irritaties zijn o zo herkenbaar voor iedereen met een huishouden! Vooral voor vrouwen en nóg meer voor moeders! Het huishouden is al niemands hobby (check tijdbesparende tips voor het huishouden), laat staan dat je ook nog wordt tegengewerkt!

De meest ergerlijke huishoudelijke irritaties op een rijtje:

1. WC-rol

Een wc-rol aantreffen met nog maar één velletje… heel ergerlijk en niet echt gastvriendelijk voor de volgende toiletbezoeker! Helemaal vervelend als het ook nog de laatste rol blijkt te zijn! Ook irritant: lege wc-rolletjes die gewoon ergens op het toilet worden weggezet, terwijl er een pedaalemmertje staat. Echt, hoe groot is de moeite?

2. Remsporen

Wie wil nu de restanten van andermans uitwerpselen zien, laat staan verwijderen? Need I say more?!?

3. Stand wc-bril

Aan iedereen met een pieleman: het is hoffelijker en hygiënischer om na gebruik de wc-bril naar beneden te doen en het niet aan een volgende toiletbezoeker over te laten. En je zou maar ’s nachts in het donker niet doorhebben dat de bril omhoog staat, dan zit je meteen met je achterwerk op de (koude) porseleinen rand en we weten allemaal dat mannen niet altijd even goed richten… 😐

4. Lege verpakkingen

Hebben jullie dat ook wel eens? Pak je bijvoorbeeld de hagelslag uit de kast of een doos met ijsjes uit de vriezer, blijkt de doos gewoon leeg!?! Duidelijk een gevalletje ‘liever lui’. Stel je voor dat je even het karton moet pletten en opbergen bij het oud papier!

5. Moddersporen

Heb je net de woonkamer gezogen en gedweild, komt er weer iemand binnen met van die gigantische modderpoten! Een heel zandspoor loopt van de gang naar de woonkamer (hele kluiten aarde vallen er soms onder de schoenzolen uit!) en niemand die het ook maar ene moer boeit!

6. Vuile vaat

Heb je even niet opgelet, vind je van die plakkerige messen met appelstroop of jam op de rand van de gootsteen, lege glazen op het aanrecht, smerige ontbijtborden nog op de tafel… en iedereen heeft zich uit de voeten gemaakt! En wie mag dan de vaatwasser inruimen?

7. Vervangen vuilniszak

Shit, de vuilniszak is vol! Altijd een vervelend klusje dat nooit gelegen komt. Doen jullie dat ook, eerst nog een paar keer het afval in de zak aanduwen, zodat er toch nog wat bij kan? Totdat de zak echt vol is. Zó overvol, dat het een heel gevecht wordt om ‘m er überhaupt nog uit te krijgen! Een flinke worsteling later, als er eindelijk een beetje schot in komt, trek je er natuurlijk ook nog een scheur in en kun je als een speer met een lekkende zak naar de vuilcontainer. Tja, deze is dan eigen schuld, dikke bult.

8. Vuile was

In de praktijk blijkt het moeilijk om vuile was meteen in de wasmand te stoppen. Makkelijker is het om grote stapels te kweken, over stoelen, bedrand en natuurlijk op de grond. En dan maar klagen dat er niks in de kast hangt! Ook vervelend: die sokkenbende! Een vuile sok hier, een vuile sok daar, echt overal duiken ze op! In fases welteverstaan. Het is nog een hele klus om van al die eenlingen weer setjes te maken. Lekker dan!

9. Dekbedovertrek

Wie heeft er niet een hekel aan bedden verschonen? Die worsteling met het dekbedovertrek om het dekbed er netjes in te krijgen, vreselijk! Ik ben klein en ik moet op het bed gaan staan om ook maar enigszins met het dekbed te kunnen wapperen om alles op de goede plaats te krijgen. Vooral als er een winter- én zomerdekbed in het dekbedovertrek moet worden gepropt wordt het zo zwaar, dat je er bijna geen beweging in krijgt. En met een beetje pech schuift het dekbed er na een paar nachten aan de onderzijde weer uit en hou je boven een lege lap over, grmpffff. (Maar lang leve een lange sterke man in huis!)

10. Trap

Hoe ergerlijk, die eeuwige spullen die op de onderste traptreden belanden en waar iedereen tig keer per dag aan voorbij loopt of gewoon overheen stapt i.p.v. dat ze even mee naar boven worden genomen. Niemand voelt zich aangesproken, wéken later liggen ze er soms nog!

11. Takenverdeling

In veel huishoudens een terugkerend heikel thema (en terecht!): de takenverdeling! Vrouwen doen veruit het meeste in het ondankbare huishouden. Een eerlijkere verdeling zou in veel huishoudens op zijn plaats zijn! Ik heb het al eens eerder gezegd/geschreven: dames, sta jullie mannetje en maak goede afspraken!

12. It wasn’t me!

Tot slot een irritatie óver huishoudelijke irritaties. Over punt 1 t/m 6: niemand heeft het ooit gedaan!! Kom je ergens bij uit en wil je de verantwoordelijke erop aanspreken, wat krijg je dan voor een reactie? Stalen gezichten, verbaasde gezichten, soms zelfs zwaar verontwaardigde gezichten! (En hup, soms wordt er ook ruiterlijk iets toegegeven! Soms.) Hoe ergerlijk is dat? Zucht.

HERKENBAAR? 🙄

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.