IPL ONTHAREN – PERSOONLIJKE ERVARING

2018-02-27T09:48:30+01:0026 februari 2018|

Ben jij het ook zo zat om steeds meer weer de hele boel te moeten ontharen? De stoppels die er binnen know time weer zijn? De rode bultjes en ingegroeide haartjes, vooral bij de bikinilijn? Er is een oplossing voor: IPL ontharen.

IPL apparaat

Ik ben de gelukkige bezitter van een IPL apparaat, de Braun Silk-expert 5 IPL BD 5001 om precies te zijn, geschikt voor lichaam en gezicht. Tijdens IPL ontharen worden haarzakjes vernietigd door middel van lichtflitsen (Intense Pulsed Light), waardoor haartjes niet meer terug groeien. Ik heb 2 jaar op rij in het voorjaar een kuur van 12 behandelingen gevolgd. En ik was heel tevreden over het resultaat: veel minder haargroei (nog niet volledig weg), echt een hele zachte en gladde huid (yesss!) en daar waar ik normaalgesproken in de zomer elke 2 à 3 dagen moest scheren was nu één keer scheren per 2 weken voldoende en de scheerbeurt was zo gepiept, want de haartjes waren minimaal.

Na deze kuur hoor je verder te gaan met een ‘onderhoudsplan’, al naar gelang de behoefte. Dit heb ik beide keren niet gedaan. Pure laksheid. De zomer was al zo goed als voorbij was en ik voelde de noodzaak even niet zo. Stom, stom, stom! Want uiteindelijk komen er toch haartjes terug. Wel minder, maar toch! Met het voorjaar voor de deur ga ik weer opnieuw beginnen én ben ik vast van plan om het maandelijks bij te gaan houden. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat de behandelde plekken echt haarloos zijn en hoe lang de haartjes wegblijven als ik me wel netjes aan periodiek onderhoud hou.

Werkwijze

Je moet eerst de haartjes op de plekken die je wilt gaan behandelen verwijderen. Vervolgens ga je met het IPL apparaat aan de slag. Voor grotere huidoppervlaktes, bijvoorbeeld je benen, glij je met het apparaat langzaam in een beweging van beneden naar boven. Je houdt de behandelingsknop ingedrukt en het apparaat begint te flitsen. Voor kleine of gevoelige plekken kun je de precisiemethode gebruiken, dan druk je de knop steeds in voor één flits. Dit apparaat heeft als voordeel dat vóór iedere flits je huidteint wordt gelezen en de lichtintensiteit automatisch wordt aangepast. Overigens werkt de IPL methode niet bij een hele donkere huid en ook niet bij lichte of grijze haartjes.

Resultaat

Braun belooft permanente zichtbare haarverwijdering. Volgens Braun duurt een kuur, de zgn. opstartfase, 4-12 wekelijkse behandelingen. Meerdere behandelingen zijn nodig, omdat alleen haartjes in de groeifase vatbaar zijn voor behandeling met licht. Ik kan me niet voorstellen dat 4 weken voor wie dan ook voldoende zal zijn om definitief van ongewenste haargroei verlost te zijn. Bij mij waren na 12 behandelingen nog steeds niet alle haartjes verdwenen, zeker niet bij de bikinilijn. De onderhoudsbehandeling die volgt na de kuur kun je uitvoeren naar behoefte, bijvoorbeeld 1 keer per maand.

Foto vooraf

Hier zie je een foto van hoe mijn oksel eruit ziet, vóórdat ik aan de eerste behandeling ga beginnen. (Een foto van okselhaar, IEW 😳 I know! Maar het wordt steeds minder en het gaat om het eindresultaat, dus stay tuned!) Ik zal over 6 weken mijn bevindingen over de voortgang met jullie delen en opnieuw een foto plaatsen.

Okselhaar voor IPL behandeling

Wordt vervolgd…

(Dit bericht is niet gesponsord!)

One Comment

  1. Lilian 26 februari 2018 at 22:57 - Reply

    Heel benieuwd naar je resultaten, ben toe aan een nieuw apparaat! Verheug me dan ook op die foto ;)).

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.