DE VENLOOP, EEN HARDLOOPEVENEMENT OM TROTS OP TE ZIJN!

2018-03-28T17:10:59+02:0026 maart 2018|

Venloop-koorts

Je kunt in de aanloop naar de Venloop goed merken dat de Venloop-koorts weer heeft toegeslagen in Venlo! Echt overal kom je hardlopers tegen, druk bezig met de laatste trainingsmeters. De Venloop houdt de gemoederen bezig! Het weerbericht wordt al zeker een week voor de start nauwlettend gevolgd. Krijgen we nog een laatste stuiptrekking van Koning Winter of juist een plotselinge opleving van de temperatuur? Wat moet je aan, lange of korte mouwen? Wat kun je het beste eten op de wedstrijddag zelf? Hoe ga je het aanpakken met drinken onderweg? Heb ik wel genoeg meters in de benen zitten? Zal dat ene spiertje zich ‘gedoek’ houden tijdens het rennen? Startbewijzen worden lastminute nog bemachtigd… of juist aangeboden door pechvogels die door blessureleed op de valreep moeten afhaken. Jaahh, de Venloop-koorts heerst!

D-day

En dan is het D-day! Hier hebben vele lopers maandenlang naartoe geleefd, vele uren in weer en wind voor getraind. De spanning loopt langzaam op, zenuwen beginnen toe te slaan, toiletbezoekjes nemen toe. Zal het gestelde doel zonder al te veel afzien worden gehaald? Vandaag is het uur van de waarheid!

De weergoden zijn Venlo in ieder geval bijzonder gunstig gestemd! Onder een strak blauwe hemel mogen duizenden lopers vandaag gaan starten. Uit alle windrichtingen komen de mensen aangestroomd. De sfeer zit er goed in! Lopers maken zich op voor de wedstrijd en het publiek zoekt een plekje langs het parcours. In hartje Venlo heerst een bedrijvigheid van jewelste, maar ook langs het parcours in de omliggende kernen Tegelen, Steyl, Hout-Blerick en Blerick bruist het van de energie!

Het feestje wat Venloop heet

Wat een feestje is het weer! Ik heb dit jaar samen met mijn dochter van nét 12 jaar de 5 km gerend en we hebben een puike tijd van 32 minuten neergezet. Ook dit jaar staat er langs het parcours een ongekend groot publiek, dat alle hardlopers enthousiast aanmoedigt! Onderweg komen we plenty sfeerpunten met muziek tegen en hele straten zijn uitbundig versierd. Overal zie je bekende gezichten. De toeschouwers langs de kant van de weg laten fanatiek van zich horen, echt alle lopers worden massaal toegejuicht. Je krijgt er bijna vleugels van! Een kippenvel momentje kan dan ook niet uitblijven! De laatste meters van het parcours gaan traditiegetrouw over een volgepakte Parade. Hier word je als loper door een geestdriftig en rijen dik publiek bijna naar de finish gedragen! Het is volop genieten geblazen!

Aansluitend zijn we natuurlijk de andere hardlopers gaan aanmoedigen. Geen straf, zo in de stralende zon! En sommige deelnemers konden een beetje aanmoediging goed gebruiken. Diep respect voor al die lopers, die diep zijn gegaan en toch de finish hebben gehaald!

De Venloop beleef je samen!

De Venloop beleef je samen! is het motto en dit kan ik als “Venloop-ervaringsdeskundige” volmondig beamen! De Venloop is voor iedereen: voor deelnemers en toeschouwers, voor kinderen en volwassenen en ook voor mensen met een mentale en/of fysieke beperking, voor fanatieke lopers en gezelligheidslopers, voor jong en oud, dik en dun, klein en groot. Samen genieten we van de sportieve prestaties en samen zorgen we voor een Venloop, waar gezelligheid centraal staat!

De Venloop, met recht een hardloopevenement om trots op te zijn! 

PS. Organisatie, publiek en vrijwilligers: bedankt en tot volgend jaar!

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.