LAST VAN VERKOUDHEID: VERSE GEMBERTHEE MET CITROEN!

2018-01-27T13:24:15+01:0022 januari 2018|

In de herfst en winter lopen veel mensen een verkoudheid op. Een fikse verkoudheid kan behoorlijk vermoeiend zijn. In mijn omgeving hoor ik al weken mensen hoesten en proesten, ‘het heerst’. Wat bij mij super helpt als ik verkouden ben, is verse gemberthee met citroen! Gember en citroen hebben vele goede eigenschappen, zoals het versterken van het immuunsysteem. Bovendien heeft gember een verwarmende werking, goed om de kou uit je lijf te verdrijven! Ik drink verse gemberthee met citroen inmiddels regelmatig, het hele jaar rond, ook als ik niet verkouden ben. Een gezonde gewoonte!

Verse gember is tegenwoordig in elke supermarkt te koop en het klaarmaken van gemberthee stelt werkelijk niks voor.

Bereiding gemberthee

  • Zet de waterkoker aan met 1,5l water.
  • Schil ca. 5 cm gemberwortel met een dunschiller.
  • Snij de gember in kleine stukjes.
  • Doe de stukjes gember in een pan.
  • Giet er 1,5l kokend water bij.
  • Laat het water met de deksel (schuin) op de pan nog een minuut of 15 zachtjes doorkoken (let op: hoe langer de kooktijd, hoe scherper de smaak).
  • Schenk de gemberthee in een theeglas.
  • Voeg het sap van een halve citroen toe.
  • Voeg evt. een scheutje biologische honing toe.

Verse gember en citroen

Laat de rest van de gemberthee staan met de deksel op de pan. Zo kun je een half uur later nog een kopje pakken en voor later op de dag de gemberthee nog even kort opwarmen in de pan.

In het begin voelde ik de gemberthee behoorlijk branden in mijn keel. Om de scherpe smaak iets te verzachten deed ik een beetje biologische honing in de thee. Inmiddels drink ik de gemberthee ook zonder honing. Ik ben de bittere, pittige smaak zelfs aangenaam gaan vinden.

➡ Ik kan iedereen met een verkoudheid of zere keel de verse gemberthee met citroen van harte aanbevelen, het helpt echt!

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.